Aberlour Casg Annamh Single Malt 70cl

65.99

Een heerlijke Aberlour, verfijnd zoet, rijk fruitig, lekker kruidig en een bewijs dat “NAS” ook prachtige whisky kan opleveren.

Beschrijving

Casg Annamh is Gaelic voor “zeldzaam vat”. Deze nieuwe expressie van Aberlour is weliswaar niet uit één vat afkomstig, maar is een samenstelling van zorgvuldig geselecteerde bijzondere vaten. De nadruk ligt op first-fill oloroso sherryvaten van Europees eikenhout en daarnaast zijn twee typen vaten gebruikt van Amerikaans eikenhout. Dit is de eerste batch en hij is zonder koude filtering gebotteld op een sterkte van 48%. Een heerlijke Aberlour, verfijnd zoet, rijk fruitig, lekker kruidig en een bewijs dat “NAS” ook prachtige whisky kan opleveren.

Kleur: amber.
Neus: rijk en complex met aroma’s van perzik, peer, sinaasappel, gekonfijte kersen, rozijnen, karamel, chocolade en hints van gember.
Smaak: verleidelijk zoet met een prachtige balans tussen fruitigheid en kruidigheid. Tonen van perzik, appels, hopjes, zandgebak, noten, zoethout, kruidnagel, kaneel en peper. De afdronk is lang en zoet fruitig met fijne accenten van gedroogde kruiden en vanille.

Extra informatie

Herkomst:

Schotland

Alcoholpercentage

48%

Inhoud

70cl